Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (80)

Zoraď podľa:

Chrumkavý trojchuťový ostriež
Netradičná ryba v našej kuchyni.

Podávaný v omáčke z koriandrových koreňov a čili s thajskou bazalkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

ryba (v našom prípad ostriež)
palmový cukor
koriandrové korene
tamarinová voda
rybia omáčka
červené čili papričky
zelené čili papričky
smažená cibuľka a cesnak
repkový olej
morská soľ
thajská bazalka

Pracovný postup

V mažiari rozdrvíme koriandrové korene s morkou soľou, s čili, cesnakom a šalotkou na hrubšiu masu.
Masu osmažíme na panvici, kým nepustí vôňu, pridáme rybiu omáčku, palmový cukor a tamarinovú vodu. Na panvicu pridáme smaženú šalotku, a smažený cesnak .
Rybu namarinujeme v zmesi z rybej omáčky, soli a cukru a bieleho korenia a vysmažíme do chrumkava a zmiešame s trochou omáčky.
Na záver dozdobíme vysmaženou thajskou bazalkou, cesnakom a šalotkou.
Zdroj: markiza.sk, ilufoto: Kirienko Oleg /shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.