Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (78)

Zoraď podľa:

Morčacie fašírky s batátovými domácimi hranolkami
Ambasádorka HÝBSA v kuchynskej akcii.

Ak dieťa nechce jesť mäso, toto je tip.

Tip: Fašírky môžete následne vložiť medzi upečený baklažán, ozdobiť opečenou cibuľkou a posypať nastrúhaným parmazánom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g morčacieho mletého mäsa
vajíčko
jednu nasekanú šalotku nadrobno
malý strúčik pretlačeného cesnaku
30 g nastrúhanej goudy
štipku sušeného tymiánu
sladkú mletú papriku podľa chuti
soľ podľa potreby
1 lyžička drvených horčičných semien
hroznový olej

Pracovný postup

Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise.
Vytvarujeme rukami fašírky a dáme ich na plech jemne vytretý hroznovým olejom a vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 210-215 stupňoch do zlatista.
Nakrájané batáty vyváľame poriadne v nami zvolenom oleji s pretlačeným cesnakom, hrubozrnnou soľou a strúhaným parmazánom.
Pečieme na rošte, vystlaným papierom na pečenie, pri teplote 220 stupňov, do chrumkava.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.