Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (188)

Zoraď podľa:

Placky z gréckeho jogurtu
Mňamka, ktorá je hotová za pár minút.

Mirka Luberdová opäť zdravo varila v teleránovej kuchyni.

Tip: Placky môžeme potrieť pretlačeným cesnakom alebo to, čo vám zíde na um.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

450 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 lyžica cukru
200 g gréckeho jogurtu
2 lyžice ghee masla
100 g vlažnej vody

Pracovný postup

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie okrem soli, s väčšou časťou vody.
Cesto dôkladne hnietime ručne alebo robotom. Bude dosť lepivé a redšie. Podľa potreby dopĺňame vodou.
Keď sa cesto odlepuje od stien misky, tak pridáme soľ a ešte dôkladne prepracujeme.
Hotové cesto necháme v mise, ktorú prekryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do vypnutej trúby fermentovať na 8-12 hodín.
Následne oddelíme z cesta kus vo veľkosti malého jabĺčka a na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme placku.
Opečieme na panvici s ghee maslom z oboch strán.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.