Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (227)

Zoraď podľa:

Cukety plnené ricottou so špenátom v paradajkovej omáčke
Mirka Luberdová opäť v akcii.

Ak deti nechcú jesť zeleninu, trošku ich okabátime.

Tip: Pokiaľ z nich budete robiť ako cannoli, tak ich následne zalejeme paradajkovým pretlakom, zmiešaným s natrhanou bazalkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 cukety
120 g krémovej ricoty
400 g čerstvého špenátu
citrónová šťava
500 ml paradajkovej omáčky
hrsť čerstvej bazalky
čierne korenie
soľ

Pracovný postup

Cukety nakrájame na tenké podlhovasté plátky. Môžete si skúsiť pomôcť škrabkou na zeleninu. Dáme ich zľahka napariť, zhruba 5-8 minút.
Medzi tým zmiešame ricotu s jemne orestovaným špenátom na ghee masle, alebo tiež zľahka naparenom, len aby nám mierne zvädli listy. Do ricoty primiešame citrónovú šťavu, podľa vašej chuti.
Sparené cuketové plátky poukladáme do vymasteného jenského skla vedľa seba a na natrieme ricottu. Môžeme ich vrstviť ako lasagne a zalievať paradajkovým pretlakom, alebo skúsiť zatočiť, ako plnené cannoli.
Všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov, kým sa vám vrch cukiet pekne nesfarbí do zlatista.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.