Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (186)

Zoraď podľa:

Mrkvový koláč s lieskovými orechami
Zdravá sladkosť.

Mirka Luberdová nezabudla na sladké, ktoré deti budú milovať.

Tip: Na tento koláč je ideálne použiť rozdeliteľnú okrúhlu formu s priemerom 22 cm.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

4 vajíčka
225 g trstinového cukru alebo xylitolu, erytritolu
200 ml hroznového oleja
225 g bezlepkovej múky na pečenie alebo 200 g jemnej špaldovej
150 g pomletých lieskových a vlašských orieškov
1/2 lyžičky soli
1/2 sáčku kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička škorice
1/2 lyžičky mletého zázvoru
5 stredne veľkých mrkiev postrúhame na jemno
vami zvolený lekvár-primiešaný po lyžičkách do surového cesta vyliateho v mise na pečenie

Pracovný postup

Misu vytrieme maslom alebo kokosovým tukom. Posypeme hrubou múkou, aby sa nám cesto neprilepilo.
Vajíčka vyšľaháme s nami zvoleným cukrom do svetlej peny. Následne do nej zapracujeme olej.
Prisypeme preosiatu múku s pomletými orechami do ktorých sme pridali všetky ostatné suché ingrediencie.
Na záver pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu a všetko dôkladne premiešame.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, zhruba 1 hodinu, pokiaľ nám po zapichnutí drevené špáradlo nevyjde z koláča čisté.
Tento koláč výrazne chutí lepšie 12 hodín po dopečení.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.