Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (190)

Zoraď podľa:

Špaldovo-makové muffiny s rebarborou alebo hruškami
Pár minút a ...

Sladkosť od ambasadorky HÝBSA.

Tip: To, či je muffin upečený zistíte špáradlom. Ak je suché, je hotovo.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

225 g celozrnej špaldovej múky
3/4 brezového cukru
70 g makovej múky (majú v Bille výbornú, v regáli lokálne potraviny) alebo pomletého maku
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžička sódy na pečenie
vanilku, kardamon, škoricu podľa chuti zhruba 1-2 lyžičky
2 vajíčka
120 g masla
1 kefírový jogurt alebo acidko alebo 125g kefírut
tri stonky ošúpanej rebarbory a nakrájanej na kocky

Pracovný postup

V jednej mise zmiešame suchú časť. V druhej vyšľaháme vajíčka s kefírom a maslom.
Pridáme k suchej časti a zamiešame. Potom pridáme rebarboru a opäť zamiešame.
Nádobky na muffiny vyložíte papierovými kelímkami, naplníte zmesou.
Pečiete pri 190 stupňov zhruba 15-20 minút, kým neboli zlatisté.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.