Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Biskupský kabátik s tekvicou a slaninkou
pochúťka, ktorá prekvapí svojou jemnou chuťou

Biskupský kabátik, ktorý pripravil šéfkuchár Ján Duda z reštaurácie Leberfinger má za svoju hlavnú surovinu tekvicu. Možno niekto ohrnie nosom, že tekvicu nemusí, ale vedeli ste že :" Tekvica obsahuje viac ako 90 % vody, čo ju zaraďuje k nízko-kalorickým surovinám . Pôsobí blahodárne na mozog a nervy a je vhodná aj na prekyslený organizmus, keď potrebuje očistu, alebo pri rôznych diétách. " Možno ju po týchto informáciách vezmete na milosť a vyskúšate túto delikatesu podľa receptu Jána Dudu.

Tip: Skratky v recepte - HR - hrnček, ČL - čajová lyžička, PL - polievková lyžička . Je dobré ak sa na váženie pri príprave používaju tie isté pomôcky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 ks

200 g tekvice
150 g polohrubej múky
1 ks prášok do pečiva
3 vajíčka
1 dcl oleja
2 PL kyslej smotany
100 g oravskej slaniny
Za hrsť tekvicových semienok
Soľ
Mleté čierne korenie

Pracovný postup

Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú, alebo rozmixovanú cuketu a dobre spolu vymiešame.
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka.
Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame až nám vznikne jednoliate cesto.
Keby sa nám zdalo cesto suché pridáme kyslú smotanu, alebo tekvicové pyré, keby sa nám zdalo cesto riedke, pridáme múku.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme naň pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou.
Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
Doba pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme špajlu do stredu chlebíka a keď sa nám cesto neprichytáva na špajlu chlebíček je hotový.
Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.
Zdroj: Ján Duda, šéfkuchár Leberfinger
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia