Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (186)

Zoraď podľa:

Jahodový kelímkový koláč
Dobrý tip od ambasádorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Sladkosť vhodná nielen na víkend.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

330 ml gréckeho jogurtu (ďalej používajte tento kelímok)
kelímok špaldovej múky
3/4 kelímku tvarohu
1/2 kelímku brezového cukru
vanilka podľa chuti
balíček prášku do pečiva
3 vajíčka( alebo dve a 1 banán )
1/2 kelímku roztopeného kokosového tuku
jahody na vrch podľa vašej chuti

Pracovný postup

Vyšlahajte vajíčka s cukrom a vanilkou.
Potom pridajte jogurt a múku. Všetko miešame.
Pridáme tvaroh a opäť dôkladne miešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a olej, ktorý nesmie byť horúci.
Na vymastenú väčšiu koláčovú formu vylejeme cesto.
Na vrch poukladáme rozpolené jahody na polovicu a pečieme pri 180 stupňov do zlata, cca 15-20 minút.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.