Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (227)

Zoraď podľa:

Tekvicové noky
Ďalší z receptov z teleránovej kuchyne.

Dobrota od Mirky Luberdovej.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

700 g hokaida alebo maslovej tekvice
300 g špaldovej polohrubej múky plus niečo bokom na pomúčenie dosky
1 vajíčko
soľ
20 g masla alebo ghee masla
hrsť čerstvej šalvie alebo medvedieho cesnaku
parmazán alebo pecoríno
hroznový alebo olivový olej na varenie

Pracovný postup

Výnimočne oba druhy tekvice ošúpeme, aj keď hokaido pri inom recepte môžeme ponechať v šupke. Jemne osolíme a potrieme olivovým olejom na varenie. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov, zhruba 30 minút.
Upečenú tekvicu rozmixujeme na hladké pyré. Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko, soľ a múku. Všetko spolu spracujeme na kompaktnú masu.
Cesto si rozdelíme na 6 častí a úšúľame každú do valčeka. Z valčeka odkrajujeme postupne malé kúsky, ktoré môžeme prstom jemne dotvarovať.
Takto pripravené noky varíme v jemne osolenej vode s kvapkou oleja, kým nám nevyplávajú na povrch. Môžeme jeden nok vybrať a prekrojením skontrolovať či sú už hotové.
Na druhej panvici rozpustíme maslo a jemne orestujeme čerstvú umytú šalviu, alebo medvedí cesnak.
Noky podávame s týmto masielkom a nastrúhaným parmazánom, alebo pecorinom.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.