Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (229)

Zoraď podľa:

Quinoa s medvedím cesnakom
Mirka Luberdová opäť v akcii.

Sýte jedlo za pár eur.

Tip: Tento pokrm chutí skvele aj s pridaním červenej repy.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 pohár quinoi
morská soľ
2 veľké paradajky
100 g očisteného mladého hrášku
1 červená cibuľa
štipka čierneho mletého korenia
1/2 sladkej červenej papriky
15-20 listov medvedieho cesnaku
kokosový tuk

Pracovný postup

Quinou opláchneme a dáme variť so štipkou soli v pomere vody 1:2.
Medzitým nadrobno nasekáme červenú cibuľku, paradajky a papriku. Na rozohriatej panvici s kokosovým tukom ( kto nemá rád kokosovú chuť, môže použiť iný olej ) osmahneme cibuľku a kto má problém s trávením surovej papriky tak pridá aj papriku.
Tesne pred dokončením cibule s paprikou môže na pár sekúnd pridať aj paradajky, nech sa podusia. Lepšie sú však radšej čerstvé. Snažíme sa predsa udržať to, čo najviac vitamínov v pokrme.
Uvarenú quinou zmiešame s pripravenou zeleninovou zmesou. Zľahka okoreníme. Dôkladne premiešame a prisypeme surový mladý hrášok.
Listy medvedieho cesnaku umyjeme a posekáme na malé kúsky. Pridáme úplne na koniec, aby sme ponechali všetky výživné látky v ňom.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.