Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (265)

Zoraď podľa:

Trikolóra plnených paprík s rôznymi plnkami
Zdravé, chutné a veľmi rýchle.

Recept ambasadorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Tip: Všetky papriky po dokončení zabalíme do fólie a nechám päť hodín odstáť do chladu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

3 papriky rôznych farieb (žltá,červená, zelená)

1. PLNKA
3 vajíčka na tvrdo
50 g masla alebo 1 zrelé avokádo
čerstvá pažítka
sladká paprika alebo čili podľa vašej preferencie a chuti
štipka soli

2. PLNKA
250 g tvarohu
1 malý cesnak
soľ podľa chuti
1 lyžička ľanového oleja
1 lyžica na sucho opečených horčicových semien (alebo 1 lyžička horčice)
1-2 jarné cibuľky
1 lyžicku ghee alebo klasickéo masla
3 stonky blanšírovanej nakrájanej zelenej špargle
prípadne dochutenie tvarohu podľa vaších chuti ako sladká mletá paprika, curry, čili korenie

3. PLNKA
150 G blanšírovaného hrachu
3 lyžice nasekaných mandlí
malá hrsť čerstvej mäty
šťava z 1/2 citrónu
hrubozrná morská soľ
1 lyžica masla alebo ghee masla
100 až 150 g cottage cheese

Pracovný postup

1. PLNKA - Uvarené vajíčka nasekáme nadrobno a so zvyšnými ingredienciami vyšľahať do hladka. Touto zmesou naplníme zelenú papriku.
2. PLNKA - Umyté zelené špargle zbavené tvrdej časti, čiže odrezané zhruba 3 cm od konca oblanšírujeme vo vriacej vode, alebo naparíme nad parou 5-7 minút.
Jemne orestujeme jarnú cibuľku na ghee masle, alebo klasickom masle a na minútku pridáme oblanšírovanú nakrájanú špargľu.
Tvaroh rozmixujeme s nami zvolenými dochudovadlami a na koniec primiešame zmes z panvičky. Naplníme červené vydlabané papriky.
3. PLNKA - Hrach orestujeme na masle. Zalejeme zhruba 1 dc vody a necháme jemne povariť.
Ku mäkkému hrášku pridáme vymiešaný cottage cheese so zvyšnými ingredienciami a naplníme oranžové papriky.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.