Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (269)

Zoraď podľa:

Bezlepkové halušky so špenátom a hlivou
Zdravá mňamka za pár minút.

Recept blogerky Zuzany Noskovej.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


3 osoby

3 ks hlivy kotúčovej
1 cibuľu
5 strúčikov cesnaku (striedku-klíčok vyberte)
mrazený listový špenát (prípadne pretlak)
kokosový olej
kurkumu mletú
korenie čierne mleté
čerstvý špenát
200ml sójovej smotany
umeocot
2 surové zemiaky
pohánková múka

Pracovný postup

Na kokosovom oleji, kurkume, čiernom korení opečiete na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pokrájané hlúby z hlivy, podusiť a premiešať s čerstvým špenátom.
Mrazený listový špenát v malom hrnci zohrejete,a by sa voda odparila. Pridajte sójovú nesmotanu, cesnak, rozmixujte a ešte raz zohrejte. Na záver primiešajte umeocot.
Hlivy priečne nakrojte a orestujte.
HALUŠKY: 2 surové zemiaky nastrúhajte a rozmixujte a jemne osoľte.
Pridájte pohánkovú múku a riadne vymiešajte na hustejšie cestíčko, ktoré necháte odstáť.
Halušky uvarte vo vriacej osolenej vode.
Zdroj: zg, foto: Zuzana Nosková
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.