Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (187)

Zoraď podľa:

Sezamovo špaldové kolieska
Ambasádorka HÝBSA našla dobrý spôsob na doplnenie vápnika.

Sladkosť, ktorú môžete dať deťom aj na raňajky alebo večeru.

Tip: Pečenie koliesok netrvá dlho, kontrolujte ich, aby vám neprihoreli.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

170 g špaldovej múky
90 g masla
70 g trstinového cukru
1 vajíčko
štvrť lyžičky prášku do pečiva
60 g zmesi sušených hrozienok a brusníc
70 g zmesi mandlí a sezamu
kôra z jedného nastrúhaného nepostrekovaného citrónu

Pracovný postup

Vymiešame múku s rozpusteným maslom, cukrom, práškom do pečiva, vajíčkom a kôrou. Po vzniknutí hladkej hmoty pridáme prepláchnuté sušené ovocie, mandle a sezam.
Vytvoríme valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme ich do mrazničky zhruba na 8 -12 hodín.
Následne ich odbalíme z fólie, nakrájame na kolieska a dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie, pri teplote 160 stupňov do zlatista.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.