Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (265)

Zoraď podľa:

Brownie z fazuľky
Ďalší z receptov z teleránovej kuchyne od Mirky Luberdovej.

Jedlo, ktorým ratolestiam nahradíte mäso.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g červenej fazule (ak použijete plechovky, treba dôkladne prepláchnuť)
hrnček celozrnnej múky
1/2 hrnčeka kakaa
1/2 hrnčeka trstinového cukru
2/3 hrnčeka rastlinného mlieka
1/3 hrnčeka rastlinného oleja
1/3 hrnčeka nasekanej tmavej čokolády
vanilkový lusk
lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa
1 banán
štipka soli

BEZLEPKOVÁ VERZIA
180 g malej hnedej alebo čiernej fazule
1 lyžica mandľového masla
2 lyžice kokosového oleja
1/2 hrnčeka kokosového mlieka
1/3 hrnčeka mandľovej alebo kokosovej múky
trstinový cukor, stévia alebo nami zvolený slad podľa chuti
štipka soli

Pracovný postup

V mixéri vymixujeme na hladkú hmotu fazuľky s vanilkou, banánom, rastlinným mliekom a olejom.
V inej miske zmiešame cukor s múkou, kakaom, práškom do pečiva a nasekanou čokoládou.
Následne obe zmesi spolu dôkladne premiešame.
Cesto vylejeme do vyššieho plechu, ktorý pred tým vymastíme a vysypeme múkou a pečieme na 170 stupňov zhruba 20-25 minút.
BEZLEPKOVÁ VERZIA - Rozmixujme v mixéri fazuľky s mandľovým maslom, kokosovým olejom a mliekom na hladkú zmes.
Tú potom zmiešame s múkou a hotovú zmes vylejeme do misy vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme na 180 stupňov zhruba 35 minút.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.