Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (80)

Zoraď podľa:

Marinovaný pstruh s kalerábom, jablkom a marhuľovým pyré
Umenie šéfkuchárov z Telerána.

Jedlo, ktoré nemusíte robiť iba na pôst.

Tip: Na tanier položíme šalátik, plátok pstruha , ktorý potrieme olejom a posolíme. Priložíme kolieska reďkovky, natrhaný šalát a bylinky. Pridáme marhuľové pyré, kožu zo pstruha, citrónový kaviár a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 filety zo pstruha s kožou
400 g soľ obyčajná
400 g cukor krupica
1 citrón( kôra bez biele šupky)
1 pomaranč ( kôra )
2 lyžice čierne celé korenie

2 kaleráby
2 zelené jablká Golden Smith
soľ lupienková
olivový olej Extra Virgine
2 ks reďkovka červená
šalát friseé a bylinky na ozdobu
4 kávové lyžičky citrónového kaviáru ( molekulárna gastronómia)

60 g sušených marhúľ
1 cm čerstvého zázvoru
½ limety ( šťava)
voda

Pracovný postup

RYBA - Pstruha ( filety) zbavíme kostí a osušíme . Soľ zmiešame s cukrom, celým korením a kôrou z citróna a pomaranča.
Filety pstruha naložíme do pripravenej zmesi na cca 45 minút. Potom opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Stiahneme z kože a nakrájame na porcie. Potrieme olivovým olejom.
KOŽU zo pstruha vystrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a zaťažíme plechom. Pečieme pri teplote 200 °C asi 9 minút.
ŠALÁT - Kaleráb očistíme a nakrájame na plátky a následne na tenké dlhé rezančeky spôsobom jullienne.
Jablko umyjeme a nakrájame na veľmi tenké plátky aj so zelenou šupou. Nakrájame, tak isto na tenké jullienne, tak aby na koncoch ostala šupka.
Tesne pred servírovaním kaleráb a jablko dochutíme soľou, olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Reďkovku umyjeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska, do výdaja uchovávame v studenej vode, ktorú pravidelne meníme.
MARHUĽOVÉ PYRÉ - sušené marhule nakrájame na menšie kúsky a spolu s nastrúhaným zázvorom, limetkovou šťavou, vodou a štipkou soli necháme variť domäkka. Potom dôkladne rozmixujeme na pyré.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: facebook/CookingShow VojtoArtz
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.