Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (77)

Zoraď podľa:

Zubáč s cestovinami, slaninou a špenátom
Varili sme v teleránovej kuchyni.

Recept od dvoch šéfkuchárov - Vojta Artza a Lukáša Guzmana.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

4 filety zo zubáča
olivový olej extra panenský
soľ lupienková
50 g masla
cestoviny (špecle, linguinne )
smotana 30 %
4 hrste špenátu
2 vetvičky estragónu
1 limeta
160 g talianskej sušenej slaniny - Pancetta

Pracovný postup

Rybu očistíme, naporcujeme a osušíme. Panvicu si dobre nahrejeme a na veľmi malom množstve oleja opekáme mierne osolené filety kožou dolu. Spočiatku ich trochu pritlačíme k panvici, aby sa nepokrútili.
Pečieme tak na panvici bez otáčania, kým nie je farba mäsa dozlatista. Najprv sprudka a potom na miernom teple. V momente, keď je mäso chrumkavé aj na povrchu prehriate filé otočíme, aby sa mäso zatiahlo aj z druhej strany a ihneď servírujeme.
Opečenú rybu vyberieme a na tej istej panvici vyškvaríme maslo do zlatohnedej farby, pridáme estragón, pár kvapiek limetkovej šťavy a zlejeme tak ochutené hnedé maslo do misky.
Pri servírovaní rybu osolíme lupienkovou soľou doplníme estragónovým hnedým maslom.
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody al dente.
Listy špenátu opláchneme pod studenou vodou a dobre osušíme.
Pancettu nakrájame na široké rezance a čiastočne vypečieme na panvici, na ktorej sme predtým pripravovali rybu a hnedé maslo. K jemne vypečenej slanine pridáme špenát a krátko ich restujeme.
Nakoniec vmiešame uvarené teplé cestoviny aj s troškou vody, v ktorej sa varili a dochutíme.
Na nahriaty tanier rozložíme ochutené cestoviny so slaninou a špenátom a ne položíme filety pečenej ryby.
Pokrm doplníme pripraveným hnedým estragónovým maslom.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: facebook/CookingShow VojtoArtz
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.