Zabudol som hesloRegistrácia

Gril (49)

Zoraď podľa:

RIB EYE STEAK so sladkým opečeným cesnakom
Keď grilovať tak poriadne!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

300-350 g Rib eye steak cca 2,5 cm vysoký
25 ks olúpaného cesnaku
sušené chilli
125-250 ml olivového oleja
soľ
korenie drvené

Pracovný postup

Cesnak a chilli vložíme do hlbšej panvice a zalejeme s olivovým olejom tak, aby ním bol cesnak úplne prekrytý
Pomaly zahrejeme nad miernym ohňom, až kým cesnak jemne nezhnedne, panvicu odložíme a necháme cesnak ešte v teplom oleji zhnednúť
Takto pripravenou marinádou namarinujeme kuchynsky upravené steaky z oboch strán, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať pri izbovej teplote
Grilujeme na otvorenom ohni s poklopom (asi 6-min rosa, 8 min medium rare) a medzitým niekoľkokrát otočíme
Nakoniec zoberieme z grilu, necháme 3-5 min odležať a môžeme servírovať
Podávame s opekanými zemiačkami, grilovanou zeleninou alebo zeleninovým šalátom
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia