Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (59)

Zoraď podľa:

Zelerový šalát s jablkom, kvakou, kalerábom a vlašskými orechmi
Ľahký zerový šalátik

Čo dnes na večeru? Vyskúšajte tento ľahký šalátik ;)

Tip: K šalátu môžeme taktiež servírovať plátky kvalitnej šunky alebo kuracie mäsko z grilu

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g očisteného zeleru
200 g jabĺk
100 g kvaky
100 g kalerábu
200 g kyslej smotany
cukor
citrónová šťava
soľ
biele korenie
vlašské orechy opečené na olivovom oleji a nasolené

Pracovný postup

Zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Plátky zeleru uložíme na seba, nakrájame na tenké rezance, ktoré povaríme so soľou, cukrom a citrónovou šťavou do polomäkka.
Uvarené zelerové rezance scedíme, zachladíme v studenej vode a opätovne precedíme.
Necháme dobre odkvapkať.
Jablko, kaleráb a kvaku očistíme a nakrájame na rezance.
Všetko spojíme s zelerom, pridáme soľ, korenie, cukor, citrónovú šťavu, kyslú smotanu a dobre premiešame.
Šalát servírujeme posypaný opečenými orechami.
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia