Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (229)

Zoraď podľa:

Pečená zeleninka na zimu
Ďalší z receptov z teleránovej kuchyne.

Tento recept ambasadorky HÝBSA zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Tip: Ovčí jogurt sa hodí skvelo ako omáčka k pečenej zeleninke. Môžete ho zjemniť pridaním citrónovej šťavy a premiešať spolu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 veľký batát
1/2 zeleru
7 hlavičiek ružičkového kelu
1 malú brokolicu
1/2 karfiolovej hlavičky
čerstvú pažítka
olivový olej
3-5 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvého petržlenu
1/2 hrnčeka nastúhaného parmazánu
1 ovčí jogurt
3ťava z 1/2 polovice citrónu

Pracovný postup

Karfiol a brokolicu rozdelíme na malé hlavičky. Ružičkový kel rozkrojíme na polovicu. Takto pripravenú zeleninu blanšírujeme zhruba 5-7 minút.
Medzitým očistíme batát a zeler. Obe nakrájame na hranolkový tvar.
Blanšírovanú zeleninu scedíme. Pridáme spolu s hranolkami na plech vystlaný papierom na pečenie a dôkladne potrieme olivovým olejom, ktorý je zmiešaný s pretlačenými cesnakmi.
Takto pripravenú zeleninu dáme piecť na 200 stupňov do zlatista. Tesne pred dokončením zeleninu posypeme nastrúhaným parmazánom. Opäť premiešame a 2-3 minútky ešte dopečieme.
Hotovú zeleninu môžeme posypať na drobno nasekanou pažítkou a čerstvým petržlenom.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.