Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (263)

Zoraď podľa:

Pohánkové špenátové palacinky s prepeličím vajíčkom
Obľúbené palacinky na slano.

Slané jedlo podľa ambasadorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Tip: Ideálne je, aby boli mandle namočené 3-8 hodín a odložené na tmavé, chladné miesto. Následne ich scedíme. Vodu, v ktorej sme ich namáčali vylejeme.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g pohánkovej múky
2 slepačie vajíčka
600 ml mandľového domáceho mlieka alebo kravského zo sklenej fľaše
štipka soli
ghee maslo alebo hroznový olej na panvičku

600 g čerstvého špenátu
250 ml mandľového domáceho mlieka
strúčik cesnaku
lyžica ghee masla
šalotka na ozdobenie
píniové alebo konopné semienka

Pracovný postup

Mandľové mlieko pripravíme rozmixovaním jedného hrnčeka vopred namočených ošúpaných mandlí.Mandle dáme do výkonného food procesoru. Zalejeme 2 hrčekmi studenej vody a rozmixujeme úplne na hladko.
Vzniknuté mandľové mlieko v tomto prípade nie je nutné scediť. Príjemne to zahrá v kompaktnosti cesta. Cesto na palacinky pripravíme zmixovaním všetkých ingrediencíí na kompaktnú hladkú zmes.
Rozohrejeme panvicu a zľahka pretrieme nami zvoleným tukom. Nalejeme zhruba jednu naberačku cesta a opekáme z oboch strán. Hotové palacinky plníme špenátovou zmesou.
ŠPENÁTOVÁ ZMES - Rozohrejeme panvicu a roztopíme na nej lyžicu ghee masla. Orestujeme na drobno nasekanú šalotku a pridáme dobre prepláchnuté čerstvé špenátové listy.
Pretlačíme na ne cesnak, dôkladne premiešame a zľahka posolíme. Necháme pod pokrievkou zľahka chvíľku dusiť. Špenát by mal sám pustiť svoju vodu. Ak sa vám to nezdá, zľahka podlejte vodou.
Po zhruba 7 minútach zalejeme špenát mandľovým mliekom a môžeme opäť zľahka posoliť. Zmes by mala zhustnúť sama. Ak by sa to nedialo, pridajte 1/2 lyžičky kukuričného škrobu, alebo kuzu či arrow root škrobu.
Palacinku naplníme špenátom a môžeme zľahka posypať píniovými alebo konopnými semienkami. Palacinky môžeme ozdobiť volskými očkami z prepeličích vajíčkoch.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.