Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (189)

Zoraď podľa:

Tiramisu od nášho reportéra Vlada Bučka
Keď nenakrúca reportáže z Michaloviec a okolia, tak pečie.

Víkend bez koláča sa nepočíta.

Tip: Jeden z populárnych talianskych dezertov začali robiť v 60. rokoch v reštaurácii v Trevise, iné zdroje uvádzajú, že prvýkrát ho urobili koncom 17. storočia. Názov v preklade znamená rozveseľ ma. Existuje niekoľko variantov.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

3 vajíčka
smotana na šľahanie
500 g mascarpone
2 pl práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 balenie dlhých piškót
kakao
rum
čierna káva

Pracovný postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a trochou horúcej vody do peny. Pridáme mascarpone a ručne vymiešame do hladkého krému.
Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Obe hmoty pridáme k žĺtkom a ľahúčko vymiešame krém.
Piškótami povykladáme dno formy, ktoré sme do polovice namočili v čiernej káve.
Potrieme ich krémom a posypeme kakaom. Položíme ďalšiu vrstvu piškót a natrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom.
Tiramisu dáme do chladničky na 12 hodín, aby krém stuhol, bude sa lepšie krájať.
Zdroj: Vladimír Bučko
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.