Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (186)

Zoraď podľa:

Makový koláč s tvarohom
Ak máte radi kyslé koláč, tak tento je ten pravý.

Ambasadorka HÝBSA Mirka Luberdová piekla v teleránovej kuchyni.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

150 g špaldovej polohrubej múky
100 g ryžovej múky
3-5 lyžíc mletého maku (môžete použiť aj biely mak )
120 g ghee alebo domáceho masla
5 lyžíc brezového cukru
250 g (bezlaktózového) tvarohu
hrsť višní
2-3 lyžice višňového džemu
1/2 vanilky
1/2 prášku do pečiva z vínneho kameňa
javorový sirup
štipka sódy bikarbóny
citrónová kôra z jedného citrónu
citrónová šťava z 1/2 citróna

Pracovný postup

V miske zmiešame múku s makom, brezovým cukrom a maslom. Miesime kým vznikne kompaktná masa, ktorá má sklon mierne sa mrviť, vďaka ryžovej múke.
Tvaroh zmiešame s vanilkou, citrónovou kôrou, šťavou a zľahka pokropíme javorovým sirupom.
Misu na pečenie vytrieme maslom a na spodok dáme vrstvu cesta. Trochu odložíme bokom, aby sme vrch koláča mierne pomrvili.
Korpus potrieme džemom a rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Ozdobíme korpus višňami.
Ako ďalšiu vrstvu dáme vymiešany tvaroh . Rovnomerne ho pomrvíme zvyšným cestom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, zhruba 25-30 minút.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.