Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (263)

Zoraď podľa:

Hokaidový quich od Mirky Luberdovej
V hlavnej úlohe židovská čerešňa.

Prvý z receptov nového ročníka ambasadorky HÝBSA.

Tip: Quich by mal byť stále jemne trasľavý v strede.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

150 g špaldovej múky
120 g nadrobno nasekaného masla
3-4 lyžice vody
štipka morskej soli (výborne chutí aj čierna soľ)
2 lyžice mletého opečeného sézamu

NÁPLŇ:
1/2 hokaida
2 mrkvy
pol palca čerstvého zázvoru
2-3 lyžice čerstvého koriandru alebo petržlenu
3 šalotky
štipka muškátového orieška
150 g ementálu
250 ml domáceho mandľového mlieka
1 lyžicka arrow root prášku alebo kukuričného škrobu
2-3 lyžice hroznového oleja
morská alebo čierna soľ podľa chuti
4 vajíčka

Pracovný postup

Vo veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vytvoríme kompaktnú guľu. Zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladu aspoň na jednu hodinku.
Medzi tým si pripravíme náplň. Vymixujeme vopred namočené mandle. V tomto prípade nie je nutné mlieko cediť. Vmiešame do takto vzniknutého mlieka soľ podľa chuti a vami zvolený zahusťovač.
Na oleji osmahneme šalotky. Pridáme na drobno nasekané dôkladne umyté, ale nie ošúpané hokaido, mrkvu a očistený zázvor. Všetko opäť restujeme. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a necháme vychladnúť.
Do mandľového mlieka zamiešame vajíčka. Ementál nastrúhame na jemno.
Odstáte cesto rozvaľkáme na kruh a vyplníme ním vymastenú misku najlepšie s uvoľniteľnými okrajmi, aby sme potom quich ľahko dostali z formy.
Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov zhruba na 10 minút.
Predpečený korpus potom naplníme zeleninovou zmesou. Posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme mandľovým mliekom.
Všetko dáme opäť piecť na 30-40 minút, pri zníženej teplote 175 stupňov.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.