Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (112)

Zoraď podľa:

Polievka z bielej fazule s cesnakom a petržlenom
Klasika na vegánsky spôsob.

Ak máte hlboko do vrecka, toto je ideálne jedlo.

Tip: Polievku podávame v miskách, kde na dno vložíme do chrumkava opečený chlieb, ktorý prelejeme polievkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

125 ml extra panenského olivového oleja
4 400 ml konzervy bielej fazule
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
250 ml zeleninového vývaru
4 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku
2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
chlieb

Pracovný postup

V panvici rozpálime olej a nadrobno nakrájaný cesnak v ňom opražíme do zlata.
Pridáme fazuľu z konzervy, štipku soli a čierneho korenia a na jemnom plameni dusíme 5-6 minút.
Z hrnca odoberieme zhruba jednu naberačku (120 ml) fazule a ponorným mixérom ju rozmixujeme na jemno. Následne ju vrátime do hrnca a podlejeme vývarom a dusíme 5-6 minút.
Dosolíme, dokoreníme, primiešame petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.