Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Bôčik pečený v čiernom pive so šťúchanými zemiakmi a s tekvicovými jadierkami
Čo takto dať si...bôčik?

Tip: Takto pripravený bôčik je výborný aj na studeno, s chlebíkom, zeleninou a ako inak dobre vychladeným pivkom ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 kg bôčik
bobkový list
soľ
čierne korenie
nové korenie
0,3 l čierneho piva
cibuľa
4 strúčiky cesnaku
30 g cukru
500 g zemiakov
2 jarné cibuľky
0,5 dcl smotany
50 g slaniny
30 g masla

Pracovný postup

Bôčík osolíme, okoreníme a dáme na plech kožou hore
Pridáme nové korenie, bobkový list, pivo, cibuľu a cesnak a dáme do trúby na 88°C približne na 7 - 8 hodín
Po upečení šťavu zlejeme, dáme do hrnca spolu s cukrom a zredujukeme, kým nezvnikne hustejšia omáčka
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme a jemne pošťúcháme
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú slaninku, do ktorej pridáme "pošťuchané" zemiaky
Pridáme maslo, najemno nasekanú cibuľku, krátko orestujeme a zjemníme smotanou
Takto pripravené zemiaky podávame s bôčikom, ktorý môžeme jemne opiecť z každej strany spolu s pivovou omáčkou
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia