Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (240)

Zoraď podľa:

Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke
Recept, ktorý môžete robiť po celý rok.

Zdravý recept, z ktorého nepriberiete.

Tip: Posledných 5 minút prepneme rúru na teplovzdušnú, placky tak budú omnoho viac chrumkavejšie.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 karfiol
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
200 g strúhaného syra
štipka kurkumy
soľ
ovsené vločky
parmezán
kukuričné corn flakes
bylinky

Pracovný postup

Uvaríme si karfiol do mäkka. Následne ho precedíme a necháme poriadne odkvapkať. Ak ostane príliš mokrý, môže to spôsobiť, že následne celá zmes, ktorú bude treba obaliť v strúhanke bude vláčna a nepodari sa to.
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji do zlatista.
Karfiol si v miske rozpučíme na kašu. Pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, syr, vajíčko, soľ a kurkumu, a všetko poriadne premiešame.
Pokiaľ chceme placky sýtejšie alebo je zmes riedka, môžeme pridať napríklad ovsené vločky, ktoré necháme predtým napučiť v horúcej vode. Použiť môžete aj quinou, bulgur alebo jačmenné krúpy.
Medzitým si pripravíme strúhanku. Rozmixujeme kukuričné corn flakes na hladkú múku. Vysypeme do misky, kde pridáme nastrúhaný parmezán, bylinky (bazalka, oregáno), trochu soli a červenej papriky.
Z hustej zmesi si odoberieme kúsok, v rukách vytvarujeme guľôčku, ktorú obalíme v strúhanke.
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že položíme guľôčku na papier a lyžicou vytvarujeme tenké placky.
Dáme piecť na 15 minúť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Zdroj: Teleráno, zg, www.cvicte.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia