Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (187)

Zoraď podľa:

Raw brownie podľa Mirky Luberdovej
Ambádorka HÝBSA čarovala v teleránovej kuchyni.

Zdravá chuťovka vhodná aj na raňajky alebo večeru.

Tip: Hotové brownie necháme aspoň na 3 hodiny odstáť v chladničke.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

90 g ďatlí
100 g hrozienok
400 g zmesi rôznych orechov orechov
štipka kardamonu
1 ČL chai tee korenia
3 ČLškorice
50 g kakaový prášok, ale nemusíte ho dať

POLEVA
60 ml kokosového tuku
170 ml javorového sirupu
53 g kakaový prášok

Pracovný postup

Orechy namočíme aspoň na 8 hodín. Potom ich necháme vysušiť, pomôcť si môžeme aj opražením na panvici.
V mixéry rozomelieme na múku, nenechávame príliš dlho aby nepustili olej.
Datle a hrozienka namočíme predom do studenej vody, aspoň na 3 hodiny. Scedené ich pridáme k posekaným orechom a rozmixujeme všetko na súvislú masu.
Pred dokončením pridáme kakao a zvyšné korenie. Môžeme pridať aj dve lyžice studenej vody, pokiaľ by bola zmes priveľmi hustá.
Všetko spolu premixujeme. Zmes vyklopíme do misky a rukou ešte premiešame, aby vznikla súvislá masa. Hotovú zmes dáme do misky vystlanú papierom na pečenie. Roztlačíme po celej dľžke na súvislú cca 2cm vrstvu.
Hotové cesto polejeme raw čokoládou, ktorú si prichystáme roztopením kokosového tuku, rozmixovaného v mixéry s kakaom a javorovým sirupom.
Zdroj: Teleráno, foto: Ekaterina Khoroshilova/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.