Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (176)

Zoraď podľa:

Maková torta s višňovým sorbetom a raw kakaovou náplňou
Pre takúto nádheru sa oplatí stráviť čas v kuchyni.

Recept Vlaďky Čobrdovej, ktorá žije v Austrálii a stala sa tam wellness ambasádorkou úspešnej siete potravín.

Tip: Višne pritom môžete nahradiť čučoriedkami, malinami alebo nejakým sezónnym ovocím.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

235 g (1 a ½ šálky) maku
250 ml (1 šálka) mandľového mlieka
kokosový olej, na vymazanie formy
150 g masla, nesoleného, zmäknutého
1 ČL vanilkovej pasty
85 g kokosového cukru
5 vajec, oddelené bielky a žĺtky
150 g (1 a ½ šálky) mandľovej múky
1 ČL prášku do pečiva
¼ ČL ružovej himalájskej soli
čerstvé višne alebo ľubovoľné sezónne bobuľové ovocie
jedlé kvety (voliteľné), na servírovanie

POMARANČOVO-CITRÓNOVÁ PLNKA
95 g (1/3 šálky) gréckeho jogurtu
šťava z ½ citróna
šťava a kôra z 1 pomaranča
40 g (¼ šálky) maku
2 ČL kokosového cukru
3 ČL práškovej želatíny (z dobytka chovaného na tráve)

VIŠŇOVÝ SORBET
2 šálky mrazených višní
50 g (¼ šálky) kokosového cukru
125 ml (½ šálky) kokosovej smotany

RAW KAKAOVÁ POLEVA
30 g (¼ šálky) kakaového prášku
125 ml (½ šálky) konzervovaného kokosového mlieka
5 ČL chia semienok
150 g (1 šálka) čerstvých vykôstkovaných višní alebo iného bobuľového ovocia

Pracovný postup

Mak namočte na noc do mandľového mlieka. Na druhý deň ho dobre sceďte.
Rúru predhrejte na 180 °C. Dve okrúhle formy na tortu s priemerom 18 cm zľahka vymastite kokosovým olejom a vyložte papierom na pečenie.
Maslo, vanilkovú pastu a kokosový cukor vymiešajte pomocou domáceho robota vybaveného šľahačom na hladkú a nadýchanú penu.
Potom do nej postupne pridávajte vaječné žĺtky. Tiež zmiešajte mandľovú múčku, prášok do pečiva, soľ a scedený mak.
Bielky dajte do druhej misy a vyšľahajte z nich tuhú penu. Jednu tretinu zapracujte do cesta, potom zapracujte aj zvyšnú penu z bielkov tak, aby sa všetko dobre prepojilo. Malo by vám vzniknúť vláčne cesto, ktoré následne rozdeľte do pripravených foriem a pečte 40 minút alebo dovtedy, kým nevytiahnete zo stredu suchú špajdľu.
Tortové korpusy nechajte vychladnúť 5 minút vo formách, potom ich vyklopte na drôtený stojan a nechajte úplne vychladnúť.
Medzitým pripravte plnku. Všetky ingrediencie šľahajte, kým sa dobre neprepoja, potom ich odložte na 15 minút nabok.
Sorbet pripravte tak, že všetky ingrediencie dajte do vysokorýchlostného mixéra a rozmixujte ich, aby sa dobre zmiešali.
Pripravte polevu. Všetky ingrediencie vložte do misky a zmiešajte ich, aby sa dobre prepojili. Zmes dajte chladiť na 10 minút do chladničky, aby stuhla.
Tortu vytvorte tak, že položte jeden korpus na stojan na torty. Natrite ho pomarančovo-citrónovou plnkou a na ňu uložte druhý korpus. Ten pokryte višňovým sorbetom, ozdobte čerstvými višňami, sezónnym ovocím a jedlými kvetmi, ak ich používate.
Nakoniec tortu prelejte polevou. Torta je najchutnejšia v deň výroby, ale vo vzduchotesnej nádobe vydrží v chladničke 2 až 3 dni.
Zdroj: BUX
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia