Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (75)

Zoraď podľa:

Plnené kostené kuracie stehno s parmezánom a píniovými orieškami
Zaujímavý recept z obľúbeného Telerána.

Podávané na ragú z čerstvej žihľavy a šalotky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks kuracie stehno (cca 1kg)
100 g parmezán
70 g píniové oriešky (jemne opečené)
200 g len žihľavových listov
100 g šalotka
3 g čili
5 g cesnak
60 g masla
60 g slanina
soľ
korenie

Pracovný postup

Stehná vykostíme tak, aby ostali v celku. Mäsko roztiahneme na doskou, osolíme a okoreníme.
Z jednej štvrtiny žihľavy, orieškov a nastrúhaného parmezánu si vymiešame plnku.
Pridáme troška čili a zmesou naplníme stehná. Dôkladne ich zatočíme do fólie a alobalu. Budeme ich pomaly variť vo vode asi 30 až 40 minút.
Potom necháme trocha vychladiť a opečieme z každej strany.
Ragú si pripravíme z nasekanej žihľavy, šalotky, cesnaku, masla a slaninky.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia