Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (50)

Zoraď podľa:

Toto rozhodne nie sú obyčajné rezance
Recept z Telerána, ktorý má viacero možností.

Určite stoja za vyskúšanie!

Tip: Slané a sladké alternatívy: 1. tvarohom, kôprom, jarnou cibuľkou, pažítkou; 2. so sladkou kapustou, ktorú orestujeme na oleji, s mletou rascou a petržlenovou vňaťou; 3. s makom alebo orechami.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g polohrubej múky
2 PL oleja
2 žĺtky
soľ podľa potreby

Pracovný postup

Na prípravu potrebujeme mať vodu a múku v izbovej teplote.
Do misy nasypeme múku, rukou do stredu vyhĺbime jamku, do ktorej pridáme vodu, olej, žĺtka, štipku soli a všetko spolu zmiešame premiesime do tuhého cesta. Vypracujeme hladké tuhšie cesto, ktoré vyformujeme do bochníka.
Vypracované cesto vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske, posypeme múkou, nakrájame na 1 cm široké pásy a následne na široké rezance
Vypracované cesto vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske, posypeme múkou, nakrájame na 1 cm široké pásy a následne na široké rezance.
Takto pripravené cestoviny môžeme použiť ako prílohu k smotanovej či paradajkovej omáčke.
Alternatíva zelené cesto: Príprava rovnako ako pri klasickom ceste + vo vode s ponorným mixérom rozmixujeme listový čerstvý špenát a následne zarobíme cesto z polohrubej múky.
Alternatíva žlté cesto: namiesto špenátu do vody 1 čajovú lyžičku kurkumy.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia