Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (169)

Zoraď podľa:

Opité gaštanové poháre od finalistky MasterChef
Aj keď je už po sezóna, v mrazáku gaštany nájdete vždy.

Razij recept je náročný na čas, ale výsledok pošteklí chuťové poháriky. Bolo to tak aj v Teleráne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 vajce
80 g trstinového cukru
80 g masla
125 g hladkej špaldovej muky
1 lyžička kypriaceho prášku
0,5 dcl mandľového likéru
gaštanové pyré
smotana na šľahanie
kyslá smotana
300 g čokolády
200 g hladkého tvarohu
200 g mascarpone
soľ

Pracovný postup

TIP na plnenie do fingerfoodov: nalejeme karamel, potom rozmrvený korpus, gaštanový krém, čokoládovú penu a nakoniec šľahačku.
Zmes vylejeme do ľubovoľnej silikónovej formy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 20 až 25 minút a potom necháme vychladnúť.
Gaštanové pyré zmiešame s 250 g kyslej smotany a s trochou rumu.
Roztopíme si 300 g čokolády vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme si 350 g šľahačky, pridáme 200 g hladkého tvarohu, 200 g mascarpone a vychladnutú čokoládu.
Väčšiu šálku trstinového cukru dáme do hrnca, na miernom ohni rozpustíme, pomiešame a odstavíme z ohňa. Hneď zalejeme dvoma sladkými smotanami a miešame kým sa nám karamel nezredukuje na hustotu, akú chceme. Podľa chuti dosolíme.
TIP na plnenie do fingerfoodov: nalejeme karamel, potom rozmrvený korpus, gaštanový krém, čokoládovú penu a nakoniec šľahačku.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia