Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Slaný cheesecake podľa Adriany Polákovej
Naša moderátorka opäť piekla v teleránovej kuchyni.

S bielou čokoládou a slaným karamelom.

Tip: Ak máte doma veľké vločky zo soli, dostať kúpiť v špecializovaných predajniach, pár ešte môžeme pridať na vrch spolu s kúskami lieskových orechov.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

CESTO
150 g maslových sušienok
80 g masla
Hrsť opražených nasekaných lieskovcov, štipka soli

PLNKA
500 g syru Philladelphia
250 ml bieleho jogurtu
200 g bielej čokolády
2 vajíčka
2 PL hladkej múky

BUDEME POTREBOVAŤ
100 g jemného kryštálového cukru
3 PL vody
100 g masla
80 ml smotany na šľahanie
½ - 3/4 čl soli, ak máte na ozdobu vločky zo soli

Pracovný postup

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Vysypeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie, a rovnomerne roztlačíme iba na dno formy, uhladíme.
Bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, a necháme vychladnúť.
Medzitým si vymiešame mascarpone, vajíčka, múku a jogurt, je dobré aby všetky prísady mali izbovú teplotu. Ak budú príliš studené, čokoláda sa nám pri miešaní zrazí.
Keď je čokoláda vychladnutá, postupne ju zamiešame do krému, ten potom vylejeme do formy a pomaly pečieme.
Keď je cheesecake upečený, na krajoch už tuhý ale v strede jemne trasľavý ešte, necháme vychladnúť a potom ho dáme na noc do chladničky stuhnúť.
Cukor spolu s vodou pomaly necháme skaramelizovať, potom pridáme maslo a smotanu. POZOR - nie studenú, je dobrú si ju predtým trochu zohriať a miešame.
Karamel sa najprv zrazí ale miešame nad malým plameňom, kým sa opäť nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Nakoniec primiešame aj soľ aby sme dostali jemnú slanú príchuť karamelu, takže pridávame soľ podľa chuti. Necháme vychladnúť.
Pred podávaním celý cheesecake polejeme slaným karamelom.
Pečenie asi 50 minút pri teplote 170 °C. Použijeme tortovú formu s priemerom 24 centimetrov.
Zdroj: Teleráno, Adriana Poláková
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia