Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Fazuľová paštéta podľa ambasadorky HÝBSA
Zdravé a chutné jedlo, nielen na raňajky.

Mirka Luberdová prezradila ďalší so zdravých receptov.

Tip: Na vrch môžeme pridať jedno prepeličie vajíčko. Klasické slepačie v tomto prípade neodporúčame, pretože v jednom jedle by tak bolo zbytočne veľa bielkovín.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g uvarenej bielej fazule
1 mrkvu
1 strúčik cesnaku
1 červenú cibuľu
hrsť tekvicových semien
hrsť slnečnicových semien
ghee maslo
1 malú čerstvú chilli papričku
morskú soľ
1 lyžicu sušeného rozmarínu
1 vajíčko

Pracovný postup

Na ghee masle opražíme nakrájanú cibuľku. Jemne osmahneme a pridáme semienka. Pražíme do chrumkava.
Tesne pred dokončením pridáme pretlačený cesnak a chilli papričku. Posypeme sušeným rozmarínom a premiešame.
Maslové fazuľky rozmixujeme dohladka spolu s mrkvou a trochou vývaru na hustú kašu.
Primiešame ku zmesi na panvici, pridáme vajíčko a všetko dôkladne premiešame. Hotovú zmes prípadne dochutíme soľou.
Formičky na pečenie do ktorých budeme dávať paštétu zľahka vytrieme nami zvoleným tukom.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 210 stupňov zhruba 20 minút, kým nebudú kraje zlatisté a z vrchu pevná "kôrka".
Hotové paštéty necháme vychladnúť. Môžeme ich podávať napríklad s tenučkým sardínskym chlebíkom, ktorý je sušený a chrumkavý ako krekry.
Na záver ešte posypeme klíčkami a pridáme čerstvú zeleninu.
Zdroj: Teleráno, zg, ilufoto: Anna Ewa Bieniek/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia