Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (145)

Zoraď podľa:

Tvarohovo-citrónová torta
chudnem - rozumne s Júliou Rašlovou

Kto by nemal rád sladké ? Ale aj mlsať sa dá zdravšie. Stačí skombinovať pár zdravých ingrediencií a nemusíte sa báť, že by vám narástli boky. Vo výnimočných prípadoch sa koláčom nemusíte vyhýbať, pokiaľ viete z akých surovín sú upečené. Pri sladkom však platí , že všetko z mierou a rozumom . Platí teda , ak nepridáte do cesta veľa cukru a krém neurobíte zo stuženého tuku, bielu múku vymeníte za celozrnnú nemusí byť každý koláč kalorickou bombou.

Tip: Pri práci so želatínou treba pracovať rýchlo. Mne sa osvedčilo najprv trocha krému vmiešať do rozpustenej želatíny, aby sa nevytvorili hrudky. Potom vmiešať želatínu do ostatného krému.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 ks

Cesto

3 vajcia
65 g špaldovej celozrnnej múky
65 g trstinového cukru
20 g kokosového oleja
10 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
10 g odtučnené kakaového prášku

forma na tortu priemer - 22 cm

Krémová plnka

500 g nízkotučného tvarohu jemného
140 g gréckeho jogurtu napr. MILKO
100 g trstinového cukru
20 g želatíny na smotanové krémy
citrón

Pracovný postup

Najprv vymiešame žĺtky s rozmixovaným trstinovým cukrom do peny. Pridáme kakao, kokosový olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame.
Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do cesta .
Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili kokosovým olejom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 35 minút.
Upečený korpus otočíme hore dnom a vodorovne prekrojíme na dva diely. Spodnú časť vrátime do formy a nasadíme aj okraj. Kým korpus vychladne pripravíme plnku.
Do misy dáme tvaroh s jogurtom, pridám cukor, na jemno nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.
Želatínu pripravíme podľa návodu, vmiešame do pripravenej plnky a nanesieme na korpus.
Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchnej časti torty.
Druhú časť korpusu položíme na vrch, potrieme ho odloženou plnkou. Tortu odložíme do chladničky na 2 hodiny.
Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterest

Nutričné hodnoty

Energetická hodnota / 1 ks = 60 g / 102,85 Kcal/432 kj

  • Tuky g 2,34

  • Sacharidy g 13,26

  • Bielkoviny g 6,48

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia