Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Bábovka č. 2. podľa reportéra Vlada Bučka
Keď nenakrúca reportáže, tak pečie.

Tentoraz jablkovo-orechovo-čokoládová.

Tip: Po vybratí necháme 15 minút vychladnúť a bábovku vyklopíme z formy. Po vychladnutí posypeme cukrom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

5 vajíčok
150 g kryštálového cukru
180 g hladkej múky
250 ml oleja
čajová lyžička sódy bikarbóny
čajová lyžička škorice
150 g orechov vlašských
100 g čokolády
3 stredne veľké jablká

Pracovný postup

Jablká si ošúpeme a pokrájame na kocky. Posekáme orechy a čokoládu si polámeme na kúsky. Nestrúhame!
Bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
Rozmixujeme celé vajíčka a postupne pridávame cukor.
Pomaličky pridávame olej, múku, škoricu a sódu bikarbónu. Ako posledné pridáme posekané orechy a kúsky čokolády. Všetko dobre premiešame.
Ako posledné pridáme posekané orechy a kúsky čokolády. Všetko dobre premiešame.
Cesto vlejeme do bábovkovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre hodinu pri teplote 180 °C. Skontrolujeme klasicky špailou.
Zdroj: Vladimír Bučko
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia