Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Šošovicová nátierka
Z tejto strukoviny nemusíte robiť iba polievku alebo prívarok.

Zdravý recept od ambasádorky HÝBSA.

Tip: Mirka Luberdová neodporúča podávať pomazánku s bielkovinovým chlebom, lebo šošovica sama o sebe je bohatá na bielkoviny.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g uvarenej šošovice
250 g nastrúhanej mrkvy
1 šalotka
1 PL hroznového oleja
morská soľ podľa chuti
štipka mletej papriky
1/2 cesnaku
štipka kurkumy
2 PL lahôdkového droždia

Pracovný postup

Na oleji orestujeme šalotku, pridáme mrkvu a pretlačený cesnak. Všetko restujeme do zlatista.
Uvarenú šošovicu zohrejeme spolu s hotovou zmesou. Dochutíme korením a dôkladne premiešame.
Keď všetko spolu splynie, posypeme lahôdkovým droždím a necháme zmes vychladnúť.
Takto pripravenú šošovicu rozmixujeme dohladka a podávame s kváskovým pečivom.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia