Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (206)

Zoraď podľa:

Lahodné tekvicové rizoto
Trošku náročnejší recept na prípravu, ale za to labužnícky.

Tradičné jedlo tohto ročného obdobia.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 kg tekvice hokkaido nakrájanej na kúsky
3 PL olivového oleja
malý zväzok šalvie
2 varné vrecká guľatozrnnej ryže
1,5 l horúceho zeleninového bujónu
50 g masla
1 na jemno nasekanú cibuľu
1 malý pohárik bieleho vína
50 g parmezánu na posypanie

Pracovný postup

Predhrejte trúbu na 220 °C.
Kúsky tekvice premiešajte s lyžicou oleja a polovicou nasekaných šalviových lístkov. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 15 minút do mäkka.
Medzitým vložte dve vrecká ryže do hrnca, zalejte vývarom a varte podľa návodu.
V druhom hrnci si rozpusťte polovicu masla, prisypte cibuľu a opekajte osem až desať minút za občasného miešania.
Pridajte odkvapkanú ryžu, prilejte víno a nechajte ho odpariť.
Zvyšné šalviové lístky opečte na oleji do chrumkava.
Polovicu pečenej tekvice rozmixujte na pyré a spolu so syrom a zvyšným maslom vmiešajte do ryže.
Nechajte pár minút stáť. Nakoniec pridajte do rizota pečené kúsky tekvice, ozdobte šalviou a posypte parmezánom.
Zdroj: redakcia varenypeceny
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia