Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Čokoládový puding
Ďalší z receptov z teleránovej kuchyne.

Zdravá sladkosť, ktorá vám nespôsobí črevné problémy.

Tip: Chuť pudingu ozvláštnite pridaním vanilkovej arómy, prípadne nahraďte jednu polievkovú lyžicu trstinového cukru vanilkovým.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

3 šálky mandľového mlieka
1 šálka celozrnnej ryžovej múky
2 PL nepraženého kakaa
4 PL trstinového cukru
½ čL mletej škorice
½ šálky horkej čokolády
1 banán, nakrájaný na kolieska
1 šálka malín
⅓ šálky mandlí, nasekané nahrubo

Pracovný postup

Do hrnca dáme ryžovú múku, kakao a metličkou dôkladne zmiešame s mandľovým mliekom.
Pridáme cukor, škoricu a varíme na miernom príkone tepla, stále miešame.
Po 5 minútach pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí a puding nezhustne.
Pripravíme si poháre, do ktorých poukladáme na dno pár koliesok banána, potom zalejeme pudingom a ozdobíme malinami aj mandľami.
Zdroj: Recept a fotografiu poskytla Petra Gálisová a Ambulancia klinickej výživy.
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia