Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (207)

Zoraď podľa:

Pizza na zdravý spôsob
Zdravé, chutné a veľmi rýchle.

Dr. Bukovský ju pripravil so spoluautorkami najnovšej knihy v Teleráne.

Tip: Bezlepkové pizzové cesto nebude kysnúť ako klasické cesto, preto nebuďte sklamaní, keď sa zdvihne len trochu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

½ šálky teplej vody
1 čL kryštálového cukru
½ balenia sušeného droždia
½ šálky múky z ovsených vločiek
½ šálky celozrnnej ryžovej múky
1/3 šálky bezlepkovej múky (zo zemiakového škrobu)
5 čL mletých ľanových semiačok
½ čL soli
2 PL olivového oleja
2 PL bazalkového pesta
1 šálka brokolice, pokrájaná na malé ružičky
½ balenia tofu, bez tekutiny, postrúhané nahrubo
1 veľká paradajka, nakrájaná na tenké kolieska, prekrojené na polovice
1 šálka kučeravého kelu / čerstvého špenátu
1 bezlaktózová mozzarella, nakrájaná na tenké plátky
5 PL nastrúhaného parmezánu
1 čL sušenej bazalky

Pracovný postup

V miske s teplou vodou necháme rozpustiť cukor a nasypeme do nej sušené droždie, aby sa aktivovalo.
Zatiaľ si v inej väčšej miske zmiešame múky, pomleté ľanové semiačka a soľ. Vlejeme vodu s droždím a polievkovú lyžicu olivového oleja. Vymiešame cesto a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Keď cesto nakysne, vyformujeme ho do tvaru gule, preložíme na plech s nelepivým povrchom potretý zvyšným olejom a roztlačíme prstami do tvaru pizze.
Na cesto natrieme pesto, rovnomerne rozmiestnime postrúhané tofu, brokolicu, listy kučeravého kelu, paradajky, mozzarellu, parmezán a posypeme bazalkou.
Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút.
Recept a fotografiu pre náš portál poskytla Petra Gálisová a Ambulancia klinickej výživy.
Zdroj: Recept a fotografiu poskytla Petra Gálisová a Ambulancia klinickej výživy.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia