Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (169)

Zoraď podľa:

Úžasná bábovka podľa nášho kolegu Vlada Bučka
Mňamka, ktorá nemusí byť na stole iba cez víkend.

Keď nenakrúca reportáže z Michaloviec a okolia, tak sa zmení na šikovného kuchára.

Tip: Po vybratí z rúry sa neponáhľajte s jej vyberaním z formy. Nechajte ju vychladnúť aspoň 15 minút. Lepšie sa vám vyklopí. Inak riskujete, že ju roztrhnete. Ak sa vám podarí, tak si ju dajte s kávičkou a budete mať nebíčko v pusinke.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


16 osôb

5 ks vajíčka
250 g polohrubá múka
200 g práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 dcl mlieko
1 dcl olej
1 kus kypriaci prášok
štamperlík
vaječný likér
2 – 3 ČL kakaa

Pracovný postup

Rozbijeme päť vajíčok a oddelíme do dvoch misiek bielka od žĺtkov. Z bielkov, do ktorých pridáme štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh.
V druhej miske vyšľaháme žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom. Pomaly počas šľahania pridáme mlieko. Múku zmiešame s kypriacim práškom a počas šľahania vysypeme do misky so žĺtkami. Na záver postupne pridáme olej a trochu vaječného likéru.
Keď máme zmes dôkladne vyšľahanú, zľahka do nej vmiešame sneh, ktorý sme si na začiatku vyšľahali z bielkov.
Hmotu potom rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej z nich pridáme dve až tri čajové lyžičky kakaa a premiešame, aby hmota nabrala peknú čokoládovú farbu.
Hmoty potom vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali polohrubou múkou. Aby sme dosiahli zaujímavý tvar po prekrojení bábovky, hmoty do formy lejeme striedavo.
Bábovku pečieme 50 minút pri 180 stupňoch. Ak sa chcete presvedčiť, že je skutočne upečená, použite páratka a pichnite do nej. Ak zostanú čisté, tak je bábovka upečená.
Po vychladnutí posypte bábovku práškovým cukrom.
Zdroj: redakcia varenypeceny
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia