Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Hrnčekový jogurtový koláč s ovocím
Mirka Luberdová opäť čarovala v teleránovej kuchyni.

Tento recept zvládne aj začiatočník v kuchyni.

Tip: Koláč treba kontrolovať pomocou dreveného špáradla.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 väčšie balenie gréckeho jogurtu (napr. 250 ml - tým istým kelímkom môžete merať pomer ostatných ingrediencií)
1 kelímok múky
3/4 kelímka brezového alebo trstinového cukru
1/2 prášku do pečiva z vínneho kameňa
2 vajíčka
mletá škorica podľa chuti
vanilka podľa chuti
hrsť sušených hrozienok
vami zvolené ovocie

Pracovný postup

Všetky ingrediencie spolu vymiešame na hladké cesto.
Hrozienka namočíme do studenej vody, aby mierne napučali.
Jednu hrušku nastrúhame na jemno, druhú nakrájame na plátky. Postrúhanú hrušku primiešame spolu s hrozienkami do cesta.
Vrch cesta ozdobíme pokrájanou hruškou a zľahka ešte posypeme škoricou a vanilkou.
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov a pečieme zhruba 30-40 minút, záleží to od typu rúry.
Minútu pred vytiahnutím ešte zvrchu zľahka koláč polejeme javorovým sirupom a necháme ho skaramelizovať.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia