Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (167)

Zoraď podľa:

Bezlepkový jogurtový koláč
Zdravé sladké.

Ďalší z receptov ambasádorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Tip: Zmrzlinu pripravímerozmixovaním zmrazených banánov na hladkú zmes. Môžeme ich pomiešať s lyžicou orieškového masla a posypať čokoládovými kúskami 70 % horkej čokolády.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
3 vajíčka
vami zvolený slad podľa chuti (brezová kôra, trstinový cukor...)
1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
1 hrnček jemne pomletého kokosu
1/2 hrnčeka pomletých mandlí alebo mandľovej múky
lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa
vanilková esencia alebo vanilkový prášok
1 ks citrón alebo limeta
hrnček ríbezlí

Pracovný postup

V jednej mise zmiešame jogurt spolu s vajíčkami, kokosovým olejom a vanilkou.
V inej mise zmiešame mletý kokos, mandľovú múku, kôru z postrúhaného citrónu, prášok do pečiva a nami zvolený slad.
Všetko spolu premiešajme a následne spracujme s jogurtovou zmesou. Hotovú zmes nalejeme do vytretej nádoby na pečenie, ktorú ešte vyložíme papierom na pečenie.
Takto pripravené cesto posypeme ríbezľami. Pečieme na 175 stupňov zhruba 25 až 30 minút.
Vychladnutý koláč môžeme podávať s domácou banánovou zmrzlinou.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia