Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

RAW slivkovo-makové gule
Fantastická, nielen jesenná, dobrota.

Recept od ambasádorky HÝBSA Mirky Luberdovej.

Tip: Nezabudnime si navlhčovať ruky v studenej vode, aby sa cesto nelepilo.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g pomletej pohánky
2 PL tekvicových semiačok
2 PL jemne na sucho opraženého sezamu
3 PL strúhaného kokosu
2 PL kokosového tuku
2 PL mletého maku
1 PL škorice
mletý mak na obaľovanie
hnedý alebo kokosový cukor
150 g vopred namočených datlí a hrozienok
čerstvé čučoriedky alebo maliny
čerstvá mäta
citrónová šťava
čerstvé slivky alebo marhule

Pracovný postup

Pohánku namočíme na 2 až 3 hodiny do studenej vody. Potom ju rozložíme na plech a necháme usušiť na slnku alebo v rúre nastavenej na 38 stupňov.
V miske zmiešame všetky druhy semiačok, kokos, škoricu a mletý mak.
Datle a hrozienka namočíme do studenej vody až kým nám nenaboptnajú. Následne ich vo food procesore rozmixujeme a pridáme k zmesi semiačok.
Napokon všetko zmiešame s pomletou pohánkou.
Pridáme kokosový olej a znovu poriadne rozmiešame.
Čerstvé slivky alebo marhule obaľujeme v placičke, ktorú vytvoríme zo zmixovanej zmesi.
Obalenú slivku vyváľame v zmesi pomletého maku a strúhaného kokosu.
Necháme odstať v chladničke a pred podávaním polejeme malinovou alebo čučoriedkovou omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním ovocia s citrónovou šťavou.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia