Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (167)

Zoraď podľa:

Čerešňový lekvár s červeným vínom
Tradičný recept, ktorý musíte skúsiť.

Recept od foodblogerky Angeliky Kutišovej.

Tip: Ak dávate horúci lekvár do pohára, dajte po neho príborový nožík. Zoberie horúcu teplotu a pohár potom nepraskne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 kg dobre dozretých čerešní
1 šťava z citróna
2,5 dl červeného vína (pre výraznejšiu chuť lekváru voľte napr. portské typy vín)
2 KL agaru
1 jablko

Pracovný postup

Čerešne umyjeme a vykôstkujeme. Dáme ich variť do hrnca spolu s citrónovou šťavou a s ošúpaným a vykôstkovaným jablkom.
Necháme variť asi 10 min, potom ich preložíme do studenej nádoby, kde túto zmes necháme odstáť 7 h.
Čerešne scedíme a šťavu dáme znova variť spolu s červeným vínom.
Keď je lekvár hustý, vrátime do neho čerešne a spolu prevaríme ešte 10 minút. Do tejto časti použijeme aj agar podľa návodu.
Horúce nalejeme do pohárov a v teplej deke alebo osuške ich sterilizujeme, kým nevychladnú.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Angelika Kutišová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia