Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Čokoládovo-višňový lekvár
Sezónny recept do vašej kuchyne.

Sladký, domáci - ako od maminky.

Tip: Bôby sa nemusia úplne roztopiť (záleží od druhu kúpených bôbov) – v tom prípade ostanú chrumkavé čokoládové kúsky v lekvári.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

5 kg višní
30 dkg 85% čokolády alebo surových kakaových bôbov, ako sú na fotke
1 dl rumu (alebo 2 PL rumovej arómy)
1 jablko
1 balenie agaru

Pracovný postup

Višne umyjeme a zbavíme kôstok. Vykôstkujeme aj jablko a zbavíme ho šupky. Vložíme ich do misy a polejeme rumom – necháme odstáť počas noci.
Na druhý deň dáme višne variť na mierny oheň a varíme cca 1,5h, kým bude lekvár hustejší, nie vodový. Na získanie výslednej hustoty použijeme na konci varenia ešte agar.
Predtým však ešte pridáme rozlámanú čokoládu alebo surové kakaové bôby a vmiešame do višňového lekváru tak, aby sa postupne celý roztopil. Pridáme aj agar podľa návodu a lekvár dovaríme posledné 2 minúty.
Ešte za horúca rozdelíme lekvár do zaváraninových pohárov, uzavrieme a poukladáme na suchú sterilizáciu do hrubej deky alebo osušky.
Takto necháme lekvár odpočívať a vychladnúť počas celého dňa.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Angelika Kutišová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia