Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (60)

Zoraď podľa:

Cestovinový šalát podľa lenivej kuchárky
Inšpirujte sa receptom foodblogerky Veroniky Čopíkovej.

Tento recept môžete urobiť na dva spôsoby.

Tip: Pre mäsovú verziu máme tuto radu - k cestovinám môžete pridať ešte marinované kuracie mäso, ktoré si upečiete na panvici.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g cestovín fusilli
100 ml olivového oleja
½ šťavy z citróna
zväzok petržlenovej vňate
225 g halloumi syra
1-2 cukety
1 uhorka
10 cherry paradajok
150 g hrášku
jarná cibuľka
soľ
čierne korenie

Pracovný postup

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne voda vrieť, pridáme soľ, premiešame a do osolenej vriacej vody vhodíme cestoviny.
Za občasného miešania varíme, kým nie sú cestoviny al dente. Cestoviny zlejeme a vložíme do väčšej sklenenej misky.
Olivový olej, šťavu z citróna a zväzok petržlenovej vňate (iba lístky) vložíme do mixéra a rozmixujeme. Touto zálievkou polejeme cestoviny a premiešame.
Na panvici si opečieme na kocky nakrájaný halloumi syr, ktorý následne pridáme k cestovinám.
Na panvici opečieme ešte na kocky alebo na plátky nakrájanú cuketu, ktorú si osolíme a okoreníme. Hotovú cuketu pridáme k cestovinám.
Do cestovinového šalátu pridáme hrášok, nakrájané cherry paradajky a uhorku a nasekanú jarnú cibuľku. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: lenivakucharka.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia