Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (169)

Zoraď podľa:

Cuketové tyčinky
Ďalší z receptov HÝBSA Slovensko, ktorý pripravila Mirka Luberdová.

Sezónna zelenina ako súčasť chuťoviek.

Tip: Množstvo cesnaku si môžete korigovať podľa vašej chuti, ale v týchto tyčinkách je naozaj chutný.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

150 g cukety
200 g špaldovej hladkej múky
100 g klasického alebo ghee masla
4 strúčiky cesnaku
1/2 balíčku prášku do pečiva z vínneho kameňa
1 vajíčko
štipka sladkej mletej papriky
štipka majoránu

VOLITEĽNÉ INGREDIENCIE:
chia semienka
ľanové semienka
celá rasca
sezam
sušená cibuľa
morská hrubozrnná soľ

Pracovný postup

Cuketu poriadne umyjeme a nastrúhame na jemno. Pokiaľ nemáte problémy s trávením alebo nerobíte tyčinky pre malé deti, môžete ponechať aj šupku.
Jemne osolíme a necháme pustiť šťavu, ktorej sa potom zbavíme. Do takto pripravenej zmesi nastrúhame tvrdé maslo alebo nadrobíme ghee maslo.
Následne pridáme zvyšné ingrediencie na cesto. Môžete pridať aj za lyžicu chia a ľanových semien, ktorý pred zamiešaním rozdrvíme pomocou mažiariku alebo pomelieme.
Vymiešanú zmes zabalíme do fólie a dáme do chladu zhruba na 30 minút.
Na jemne pomúčenej doske opatrne vyvaľkáme cesto na 5 mm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme rascou, prípadne sezamom alebo sušenou cibuľkou. Krájame na nami požadovaný tvar a ukladáme na plech.
Plech zľahka vytrieme maslom a dáme na neho papier na pečenie. Tak docielime príjemne chrumkavú spodnú kôrku tyčinky.
Nechávajte mierny odstup medzi jednotlivými kúskami, aby sa vám nespojili, keď v rúre narastú. Pečieme na 200-210 stupňov do zlatista, zhruba 10 minút.
Zdroj: Teleráno, zg, hybsa.markiza.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia