Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (169)

Zoraď podľa:

Cuketový perník
Zdravá sladká sezónna pochúťka.

Koláč od ambasádorky HÝBSA Mirky Luberdovej si zamilujete.

Tip: Či je koláč hotový vyskúšame pomocou dreveného špáradla, ktoré by po zapichnutí do stredu perníka, malo ostať suché.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

130 g žitnej celozrnnej múky
260 g pšeničnej celozrnnej múky
250 g trstinového cukru
3/4 hrnčeka hroznového oleja
3 vajíčka
700 g nastrúhanej cukety
1 ČL jedlej sódy
1 prášok do pečiva z vínneho kameňa
2-3 PL kakaa
1 vanilkový lusk (prípadne vanilkový prášok)
1 ČL škorice
1 ČL mletého zázvoru
1 ČL mletého kardamonu
1/2 ČL mletého muškátového oriešku
2 ČL chia semienok (môžete vynechať)
nastrúhaná kôra z jedného bio citrónu

Pracovný postup

Umytú cuketu celú nastrúhame. Tentokrát sa nemusíme zbavovať ani vody, ktorú pustí.
Pridáme chia semienka, hroznový olej, vajíčka, citrónovú kôru a zmes poriadne vymiešame.
V druhej mise zmiešame obe múky, cukor, jedlú sódu, prášok do pečiva a všetky dochucovadlá. Premiešame a pridáme do cuketovej zmesi.
Všetko spolu spojíme a môžeme vyliať na vystlaný veľký plech na pečenie. Prípadne do dvoch mís na srnčí chrbát.
Pečieme na 160 stupňov v teplovzdušnej rúre zhruba 20-25 minút.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia