Zabudol som hesloRegistrácia

Pečenie (248)

Zoraď podľa:

Špaldová bublanina
Sladkosť za pár minút pre celú rodinu.

Koláč, ktorý nemusí byť iba letný.

Tip: Koláč bude upečený, keď sa začne odliepať od pekáča. Pre istotu doň pichnite špáradlom, ak bude suché, koláč je hotový.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

6 vajec
200 g trstinového cukru
300 g hladkej špaldovej múky
1 vanilkový struk
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 kypriaci prášok
1 dcl vody
1 dcl rozpusteného kokosového tuku alebo oleja
čerešne a čučoriedky

Pracovný postup

Najprv si oddelíme žĺtka od bielkou. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kokosový tuk a vodu a ešte chvíľku šľaháme.
Potom pridáme múku, vanilku, kypriaci prášok a citrónovú kôru.
Nakoniec si do zmesi vmiešame tuhý sneh z bielkov. Treba dať aj štipku soli, aby sa lepšie vyšľahali.
Cesto si vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a na vrch poukladáme ovocie.
Pečieme vo vyhriatej rúre najprv 10 minút pri teplote 200 stupňov a potom cca 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Zdroj: čitateľka varenypeceny.sk; ilufoto: Balazs Kovacs Images/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia