Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Šošovicová paštéta s tekvicovými semienkami
Mirka Luberdová popustila uzdu fantázie v Teleránovej kuchyni.

Náročnejší recept na prípravu, ale výsledok stojí za to.

Tip: Paštétu nemusíte robiť iba v muffinových formičkách, pokojne ich vymeňte za malý plech.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 hrnček červenej šošovice
2 klinčeky
1 lyžička soli
1 bobkový list
2 zrnká čerstvého čierneho korenia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 mrkvy
1 malá chilli paprička
štipka sušeného zázvoru
čerstvé mleté korenie
2 vajíčka
hroznový olej
tekvicové semienka

Pracovný postup

Červenú šošovicu dôkladne prepláchneme a v pomere 2:1 v prospech vody uvaríme do mäkka spolu s bobkovým listom, zrnkami čierneho korenia, soľou a klinčekom. Šošovicu odstavíme a necháme chladnúť.
Na hroznovom oleji opečieme na drobno nastrúhanú mrkvu spolu s cibuľkou a tekvicovými semienkami. Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľku restujeme.
Keď je zmes hotová, pridáme chilli a zázvor. Všetko zmiešame s šošovicou. Na záver vmiešame do zmesi vajíčko.
Muffinové formičky vytrieme hroznovým olejom. Naplníme zmesou a pečieme na 200 stupňov do zlatista zhruba 45 minút.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Miroslava Luberdová
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia